成考专升本英语词汇与语法练习(1)

发布时间: 2021-06-03 10:35

词汇与语法
1、- Write to me when you get home.
- OK, I _______.
A.must
B.should
C.will
D.can
答案:C
2、Tom is so talkative. I'm sure you'll soon get tired _______ him.
A.of
B.with
C.at
D.on
答案:A
3、I won’t make the _______ mistake next time.
A.like
B.same
C.near
D.similar
答案:B
4、He _______ lives in the house where he was born.
A.already
B.yet
C.still
D.ever
答案:C
5、I don’t know _______ to deal with such matter.
A.what
B.how
C.which
D./
答案:B
6、He _______ driving me home, even though I told him I lived nearby.
A.insisted on
B.insisted at
C.insisted that
D.insisted in
答案:A
7、Measles(麻疹) ________ a long time to get over.
A.spend
B.spends
C.take
D.takes
答案:D
8、We came finally _________ the conclusion that she has been telling lies all the time.
A.of
B.into
C.to
D.at
答案:C
9、-  _______ is your girl friend like?
- She is very kind and good-looking.
A.How
B.What
C.Which
D.Who
答案:B
10、I am not used to speaking ________ public.
A.in
B.at
C.on
D.to
答案:A
11、A pair of spectacles ________ what I need at the moment.
A.is
B.are
C.has
D.have
答案:A
12、The boy is not happy at the new school. He has ________ friends there.
A.few
B.a few
C.little
D.a little
答案:A
13、I didn’t know what to do, but then an idea suddenly ________ to me.
A.appeared
B.happened
C.occurred
D.emerged
答案:C
14、- Do you want to wait?
- Five days ________ too long for me to wait.
A.was
B.were
C.is
D.are
答案:C
15、Don’t forget ________ the window before leaving the room.
A.to have closed
B.to close
C.having closed
D.closing
答案:B
16、You had better ________ a doctor as soon as possible.
A.seeing
B.saw
C.see
D.seen
答案:C
17、I fell and hurt myself while I ________ basketball yesterday.
A.was playing
B.am playing
C.play
D.played
答案:A
18、Tom ________ more than twenty pounds on the novel.
A.spent
B.paid
C.cost
D.took
答案:A
19、I didn’t expect you to turn _____ at the meeting yesterday.
A.up
B.to
C.out
D.over
答案:A
20、I don’t know the park, but it's______ to be quite beautiful.
A.said
B.told
C.spoken
D.talked
答案:A
21、When Lily came home at 5 p.m. yesterday, her mother _____dinner in the kitchen.
A.cooked
B.was cooking
C.cooks
D.has cooked
答案:B
22、Mike is better than Peter _______ swimming.
A.for
B.at
C.on
D.in
答案:B
23、The young lady coming over to us _____ our English teacher; the way she walks tells us that!
A.must be
B.can be
C.would be
D.could be
答案:A
24、Jane’s dress is similar in design ______ her sister’s.
A.like
B.with
C.to
D.as
答案:C
25、Eggs, though rich in nourishments, have ______ of fat.
A.a large number
B.the large number
C.a large amount
D.the large amount
答案:C
26、Neither John ______ his father was able to wake up early enough to catch the morning train.
A.nor
B.or
C.but
D.and
答案:A
27、His salary as a driver is much higher than ________.
A.a porter
B.is a porter
C.as a porter
D.that of a porter
答案:D
28、_______ these honours he received a sum of money.
A.Except
B.But
C.Besides
D.Outside
答案:C
29、Would you let _____ to the park with my classmate, Mum?
A.me go
B.me going
C.I go
D.I going
答案:A
30、Will you_________ me a favor, please?
A.do
B.make
C.bring
D.give
答案:A
31、Peter worked so fast with the maths problems ______ a lot of mistakes.
A.as to make                     
B.that made  
C.to make                     
D.that he made
答案:D
32、The accident was ______ to careless driving.
A.for     
B.likely     
C.due     
D.because
答案:C
33、The medicine is on sale everywhere. You can get it at ______ chemist's.
A.each
B.some
C.certain
D.any
答案:D
34、This kind of plant ______ a lot of water at all times.
A.assumes
B.limits
C.produces
D.requires
答案:D
35、Uncle Sam sent him a _______ bicycle as a birthday present.
A.red sports new           
B.sports new red             
C.new sports red           
D.new red sports
答案:D
36、“What would you like to eat?”
“I can eat _______.”
A.something       
B.everything        
C.anything           
D.all    
答案:C
37、_______ him go out if he wants to.
A.Allow      
B.Leave         
C.Let          
D.Permit                
答案:C
38、I couldn't find my English-Chinese dictionary _______.
A.anywhere        
B.everywhere      
C.nowhere        
D.somewhere  
答案:A
39、I thought that honesty _______ the best policy.
A.was         
B.is           
C.were             
D.be           
答案:B
40、He likes to swim _______.
A.and to play football       
B.and playing football          
C.but play football         
D.and he also likes playing football     
答案:A
41、The news made the old lady very ______.
A.sadder     
B.sad     
C.sadly     
D.sadness
答案:A
42、"I think it will be fine tomorrow."
"Oh, I hope _______."
A.not          
B.it be           
C.so             
D.it does          
答案:C
43、“Town Hall is the tallest building in the city.”
“_______ from here?”
A.Can it see     
B.Can it be seen         
C.Can be seeing         
D.Can see   
答案:B
44、China is a wonderful place and there is _______ to see and enjoy.
A.a lot of         
B.many            
C.much          
D.many more         
答案:C
45、I telephoned the station to make _______ of the time of the train.
A.true     
B.real           
C.right         
D.sure         
答案:D
46、She leaned _______ the wall while she was speaking to her friend.
A.to       
B.against           
C.towards         
D.for           
答案:B
47、This train is going _______ the tunnel quickly.
A.down      
B.through           
C.along            
D.in             
答案:B
48、This is the student _______ I know will pass the TOEFL test.
A.who       
B.whom        
C.whose         
D.what                 
答案:B
49、You will soon _______ the weather here, and then the changes in temperature will not trouble you much.
A.get used to         
B.get over        
C.get to          
D.get on with      
答案:A
50、The storm prevented me _______.
A.to go out        
B.to going out      
C.from being out    
D.from going out   
答案:D
51、It is a teacher's job to make sure that everyone of his students _______ confident in preparing himself for the future.
A.feels            
B.should feel       
C.will feel        
D.would feel       
答案:A
52、Singing these songs, I could not help ______ the good old days.
A.thinking over
B.thinking out    
C.thinking of  
D.thinking up
答案:C
53、His example _______ that everyone can become a useful person in society so long as he is willing to work hard.
A.expresses          
B.thinks       
C.indicates         
D.supplies         
答案:C
54、John succeeded _______ what he wanted.
A.to get     
B.to getting         
C.in getting          
D.and getting       
答案:C
55、- How is he getting along with his work?
- Oh, he is on the ______ to becoming the most highly paid man in the company.
A.way
B.road
C.path
D.route
答案:A
56、The plane was about to _______, and yet I left my ticket behind.
A.take off
B.take on  
C.take up
D.take in
答案:A
57、Everyone of them _______ tired and wanted a good rest.
A.seems        
B.is seemed        
C.was seemed     
D.seemed
答案:D
58、The factory _______ 20,000 bicycles a month.
A.turns into     
B.turns up        
C.turns in           
D.turns out         
答案:D
59、Are you going to fix the car yourself, or are you going to have it _______?
A.fixing       
B.to fix          
C.fix            
D.fixed
答案:D
60、The audience _______ dressed in a variety of ways, some in suits and dresses, some in jeans.
A.is    
B.has
C.are
D.have
答案:C
61、At the _______ of the police, those people ran off in all directions.
A.sight
B.look
C.watch
D.view
答案:A
62、I took the medicine, but it didn't _______.
A.work      
B.help
C.make      
D.affect
答案:A
63、Don't forget ______ your umbrella with you. It might rain in the evening.
A.taking
B.taken
C.to take
D.to be taking
答案:C
64、Mary told me that she _______ to the supermarket before coming home.
A.went
B.had gone
C.has gone
D.goes
答案:B
65、It is _______ for people to feel excited when they start doing something new.
A.normal
B.ordinary
C.average
D.regular
答案:A
66、That was a difficult question, but Mary still _______ to work it out.
A.did
B.failed  
C.kept  
D.managed
答案:D
67、Some TV programs are interesting but some others are ______ and full of violence.
A.frightening
B.frightened
C.to be frightening
D.to be frightened
答案:A
68、-How long _____ you _____the library book?
-For three days.
A.have; borrowed
B.have; kept
C.did; borrow
D.were; kept
答案:B
69、Don't worry. There's still _____ time to go.
A.little
B.a little
C.few
D.a few
答案:B
70、We'll hold a sports meeting if it _____rain tomorrow.
A.won't
B.isn't
C.doesn't
D.has
答案:C
71、-Have you got _____E-mail address?
-Yes, mine is Li Ping @ yahoo.com.cn.
A.the
B.an
C.a
D./
答案:B
72、We saw him _______ the white building and go upstairs.
A.enter        
B.entering
C.to enter        
D.entered
答案:A
73、-How much did you _____all these things?
-More than forty dollars.
A.spend
B.cost
C.give
D.pay for
答案:D
74、A number of people _____at the street corner.
A.am
B.is
C.are
D.be
答案:C
75、Chinese is spoken by the _____number of people in the world.
A.smallest
B.most
C.largest
D.wide
答案:C
76、The window was broken. Try to _____who has broken it.
A.find out
B.find
C.look for
D.look
答案:A
77、I can't find the key _____the door. Maybe I lost it.
A.to
B.of
C.with
D.for
答案:A
78、Few students failed in the exam at the end of last term, _______?
A.do they
B.didn't they
C.don't they
D.did they
答案:D
79、-Is Linda good at singing?
-Yes, she is. We often hear her _____in her room.
A.to sing
B.sang
C.sing
D.sings
答案:C
80、You'd better wear more clothes. It's _____cold today.
A.much too
B.too much
C.very much
D.much very
答案:A
81、You______to the meeting this afternoon if you have something important to do.
A.needn't to come
B.don't need come
C.don't need coming
D.needn't come
答案:D
82、Tom was watching TV when someone______.
A.comes
B.come
C.came
D.has come
答案:C
83、-Would you like a bag of rice?
-Yes. I have ______ rice at home.
A.some
B.little
C.a little
D.any
答案:B
84、When we write, we must write as ______as we can.
A.careful
B.carefully
C.more careful
D.more carefully
答案:B
85、Neither Jack nor I ________ able to persuade his father to attend the wedding.
A.am
B.are
C.were
D.is
答案:A
86、None of them tells us ________, so we need your help.
A.how should we do
B.what should we do
C.how to do it
D.what to do it
答案:C
想要了解更多自考方面的资讯,大家可以点击河南省自考信息网关注我们
更多成考详情咨询大家可以点击河南省成人高考网关注我们!


微信咨询
15670607829